Olet täällä

Yrittäminen Tunturi-Lapissa

Miksi Tunturi-Lappi?
Tunturi-Lappi on voimakkaasti kehittyvä alue matkailun ja kaivostoiminnan ansioista. Yritystoiminta on kansainvälistä ja vireää. Yrityksiä Tunturi-Lapissa on yli 1400. Alueen vahvuuksia ovat:

  •     Matkailu: Tunturi-Lapissa sijaitsevat tunnetut matkailukeskukset: Levi, Olos, Pallas, Ylläs ja Kilpisjärvi. Matkailijoita alueella yöpyy vuosittain yli 700 000. Tunturi-Lapissa sijaitsee myös Suomen suosituin kansallispuisto, Pallas-Yllästunturin kansallispuisto, jonka kävijämäärä on vuosittain yli 400 000.
  •     Liikenneyhteydet lentäen, junalla ja autolla: Kolarissa sijaitsee Suomen pohjoisin rautatieasema. Kittilässä ja Enontekiöllä sijaitsee puolestaan kansainvälinen lentokenttä.
  •     Malmirikas alue: Tunturi-Lapissa investoidaan satojen miljoonien eurojen arvosta kaivosteollisuuteen. Kittilässä toimii yksi Euroopan suurimmista kultakaivoksista. Lisäksi Kolarin Hannukaiseen on suunnitteilla rauta-, kupari- ja kultakaivos.

Tunturi-Lapin kuntien elinkeinopalvelut
Suunnitteletko yrityksen siirtoa Tunturi-Lappiin? Etsitkö yrityksellesi vapaita toimitiloja tai tontteja? Haetko jatkajaa yrityksellesi tai tiesitkö, että kymmenet tunturilappilaiset yritykset etsivät toiminnalleen jatkajaa? Sinua auttavat ja opastavat Tunturi-Lapin kuntien elinkeinopalvelut:

Enontekiö, Enontekiön Kehitys Oy
Jukka Feodoroff, toimitusjohtaja
p.0400 132 798, etunimi.sukunimi@enontekio.fi

Kittilä, Kideve Elinkeinopalvelut
Katariina Palola, elinkeinojohtaja
p.0400 955 472, etunimi.sukunimi@kittila.fi

Kolari
Johanna Koivumaa, kehitysjohtaja
p.040 4895007, etunimi.sukunimi@kolari.fi

Muonio
Heikki Kauppinen elinkeinoasiamies
p.0400 82 3471, etunimi.sukunimi@muonio.fi

Yrittäjien tukena Tunturi-Lapissa toimivat myös yrittäjäjärjestöt:

Lapin Yrittäjät

Länsipohjan Yrittäjät

Tervetuloa yrittäjäksi Tunturi-Lappiin!

Matkailuyrittäjä Johanna Koivumaa työn touhussa. Kuva: Janne Koskenniemi.