Olet täällä

Vapaa-aika

Enontekiöllä on paljon harrastusmahdollisuuksia.

Opiskelumahdollisuuksia ranskan alkeista veneen veistoon tai hopeatöistä zumbaan tarjoaa Revontuliopisto ja Saamelaisalueen koulutuskeskus, jolla on myös tarjolla pidempiä koulutuksia.

Liikuntamahdollisuuksia tarjoaa lisäksi Enontekiön liikuntatoimi sekä laskettelu- ja hiihtokeskus Hetta Hiihtomaa. Hiihtomaasta voit vuokrata myös välineitä vaikka hiihtovaellukselle tai lumikenkäilyyn.

Useat järjestöt toimivat Enontekiöllä aktiivisesti.

Punaisen ristin Enontekiön osasto

Punaisen ristin Enontekiön osastolla toimii ensiapuryhmä, ryhmän voi nähdä erilaisissa tapahtumissa kuten kelkkakisat, pilkkikilpailut, Marianpäivät yms.

Hetan Hukat ry ovat järjestäneet maailman pohjoisimman maratonhiihdon yhdessä Kautokeino IL:n kanssa. Saami Ski Race kilpailu hiihdetään Enontekiön Hetan ja Norjan Kautokeinon välillä.

Enontekiön seurakunta

Enontekiön seurakunta järjestää runsaasti tapahtumia Hetassa sijaitsevassa kirkossa ja seurakuntakodissa, Karesuvannon kappelissa sekä muualla kunnan alueella.

Enontekiön kirjasto

Kirjasto sijaitsee kirkon vieressä, koulukeskuksen yhteydessä. Kirjasto palvelee maanantaisin ja torstaisin 12 – 19, muina päivinä ja aattoina 10-16.

Yhteispohjoismainen kirjastoauto

Yhteispohjoismainen kirjastoauto toimii yhteistyössä Suomen, Norjan ja Ruotsin rajakuntien Muonion, Enontekiön, Kiirunan ja Kautokeinon kanssa.
Autossa on aineistoa suomeksi, norjaksi, ruotsiksi ja saameksi.

Tunturi-Lapin luontokeskus Skierri

Skierri on ympäri vuoden avoinna oleva käyntikohde, jonka näyttelyissä voi tutustua alueen luontoon ja paimentolaissaamelaisuuteen. Skierrissä on myös paljon mielenkiintoisia tapahtumia.