Olet täällä

Rakentaminen

 

Kuva: Janne Koskenniemi

 

Rakennusala on Tunturi-Lapissa vahva toimiala matkailun ja kaivostoiminnan myötä. Rakentaminen keskittyy matkailun kasvukeskuksiin: Levi, Ylläs, Olos, Pallas ja Kilpisjärvi. Uudisrakentamisen osuus on korostunut matkailussa viime vuosina. Tunturikeskusten investoinneilla on lisätty runsaasti majoitus- ja ravintolakapasiteettia. Tunturi-Lapin matkailukeskuksissa on lisäksi paljon loma-asuntoja, joiden myötä korjausrakentamisen osuus on merkittävä.

Rakennuskausi painottuu kesään, mutta myös talvirakentaminen on parhaina vuosina lisääntynyt. Rakennuskauden aikana työvoiman tarve on suuri ja ammattitaitoisia rakentajia tulee alueelle koko Lapista. Lappilaisten rakennusurakoitsijoiden lisäksi suuret investoinnit ovat tuoneet mukanaan valtakunnallisia toimijoita. Viime vuosien yleinen taloudellinen tilanne on heijastunut myös rakennusalaan. Ammattiväkeä on riittänyt paremmin korjausrakentamiseen uudisrakentamisen hiipuessa.

Alueen tulevaisuus näyttää valoisalta myös rakennusalalla. Matkailussa on edelleen suunnitteilla suuria investointeja ja mittavia rakennuskohteita. Rakennusalan työmarkkinoille oman lisänsä tuovat kaivoshankkeet, joissa rakennetaan kaivoksen infrastruktuuri kaikkine rakennuksineen. Kaivostoiminnan myötä alueen tulevaisuuden näkymät ovat kirkkaat ja ammattitaitoisen työvoiman tarve tulee korostumaan.

Rakennusalan työpaikat

Rakennusala on perinteisesti ala, jossa avoimia työpaikkoja ei esitellä julkisesti vaan työpaikat löytyvät parhaiten suoraan työnantajilta kysymällä. Toisen työnantajan suosituksella on iso merkitys.

Tietoa Tunturi-Lapin alueella toimivista rakennushankkeista sekä urakoitsijoiden yhteystietoja saat Työ-ja elinkeinotoimistosta tai kunnan elinkeino-osastolta.

Kuva: Flickr